Belisia steekt grens over naar Maastricht

Kantoorinrichter Belisia uit Bilzen heeft een vestiging in Maastricht geopend. Een eerste kers op de taart na de geslaagde management buy out eind 2011. Interieurarchitect Merlijn van Kan, zelf Maastrichtenaar, gaat de nieuwe vestiging leiden. Het wordt meteen de uitvalsbasis voor de verovering van de hele Nederlandse markt.

Eind 2011 kocht voormalig eigenaar Mathieu Coenegrachts 'zijn' Belisia terug van branchegenoot Vanerum uit Diest. Coenegrachts kreeg daarvoor de steun van de nieuwe afgevaardigd bestuurder Marijke Lambrigts en de interieurarchitecten Hilde Castro en Merlijn van Kan (zie foto). In een afgeslankte, maar meer flexibele vorm, en met een eigenzinnige commerciële en vernieuwende aanpak, ging Belisia weer de boer op. De focus ligt vooral op totaalprojecten voor overheden en bedrijven, tot 100 werkplekken.

belisiaEn met succes. Zo mocht Belisia afgelopen jaar onder meer het interieur van het nieuwe gebouw van Isola in Tongeren, Tectum in Genk, blok S van de KHLIM in Diepenbeek en het nieuwe Officenter in Maastricht aankleden. Het is trouwens daar dat de Maastrichtse vestiging van Belisia zal gevestigd zijn. Belisia is er één van de medeaandeelhouders.

Markt
"De Nederlandse kantorenmarkt doet het momenteel niet zo goed," beseft van Kan. "Maar we moeten er aanwezig zijn, zeker als de economie straks weer opveert. Onze frisse aanpak moet ook in Nederland hoge ogen kunnen gooien." Daarmee blijkt Belisia na de MBO weer boven water te zijn. Het afgelopen jaar haalde het bedrijf na een moeilijke start een omzet van 2,1 miljoen euro. "De cijfers zien er bemoedigend uit," zegt Marijke Lambrigts. "Dit jaar verwachten we een omzetgroei van zo'n 40 procent."