Nieuws Limburg Ben Peeters neemt 2 collega’s over

Ben Peeters neemt 2 collega’s over

Ben Peeters neemt 2 collega’s over

Boekhoudkantoor Ben Peeters uit Hechtel neemt ineens twee collega’s over: Kantoor Dirk Vande Broek uit Overpelt en BAF van Marc Zegels uit Eksel. “Via deze schaalvergroting scheppen we ruimte voor bijkomende expertise en maken we nog meer tijd voor persoonlijke begeleiding. Dat past in de evolutie van ons beroep: van cijferaar naar meedenkende coach”, aldus Ben Peeters.

De overname van Kantoor Dirk Vande Broek gaat in vanaf 1 januari, die van BAF is voorzien voor 1 april 2018. In totaal stijgt het aantal medewerkers van 4 naar 13. De geconsolideerde omzet komt op 1 miljoen euro met om en bij 650 klanten. Voorlopig blijft de naam Boekhoudkantoor Ben Peeters behouden, maar in de loop van 2018 zal de groep een nieuwe naam krijgen. Dirk Vande Broek blijft aan boord, Marc Zegels niet.

Van cijferaar naar coach

“Het beroep van boekhouder kent steeds meer uitdagingen”, zegt Ben Peeters. “Kantoren zien zich geconfronteerd met een spervuur aan eisen van overheidswege, een toenemende automatisering en snel wijzigende fiscale reglementen. Om bij te blijven moeten we meer dan ooit expert zijn op diverse vlakken. Als klein kantoor is dat moeilijk. Voor wie mee wil met deze evolutie, is een opschaling noodzakelijk.”

De uitbreiding biedt Ben Peeters de nodige schaalvoordelen om de ‘gewone’ boekhoudtaken te automatiseren. Dat schept ruimte om nieuwe expertise uit te diepen, die verder reikt dan de traditionele invoer van cijfers en het distilleren van balansen. Ben Peeters: “Overnames, opvolging van trage betalers, vermogensplanning, herstructureringen, maar ook advies op vlak van duurzame groei of een gezonde balans tussen werk en gezin… een moderne boekhouder is tegelijk fiscalist, adviseur en coach. Het is iemand die de cijfers interpreteert, maar ook motiveert, inspireert en de klant naar toegevoegde waarde begeleidt.”

Continuïteit garanderen
Diezelfde trend is de reden waarom Dirk Vande Broek en Mark Zegels besloten om hun zaak over te dragen aan Ben Peeters. Dirk Vande Broek: “Ik nam die beslissing in functie van mijn klanten. Zij hebben recht op continuïteit. Klanten van een kleiner kantoor zijn vaak té afhankelijk van individuen. Vandaar dat ik zo enthousiast ben over deze overname. Zeker omdat Ben zoveel belang hecht aan persoonlijk advies. Want een boekhouder blijft toch een vertrouwenspersoon. En cijfers kunnen veel zeggen, maar het is pas wanneer je de mens achter de cijfers kent, dat je een bedrijf volledig kunt aanvoelen.”

De huidige medewerkers van Kantoor Dirk Vande Broek en Kantoor Marc Zegels blijven in dienst. Voor de klanten verandert er dus in eerste instantie weinig tot niets. Op termijn centraliseert het bedrijf zich in de huidige kantoren van Marc Zegels op de Eindhovensebaan 55 in Eksel. Die verhuis is voorzien voor maart 2018.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.