Nieuws Limburg Beringen krijgt couveuse voor jonge fietsbedrijven

Beringen krijgt couveuse voor jonge fietsbedrijven

Beringen krijgt couveuse voor jonge fietsbedrijven

In Beringen komt er niet alleen een windtunnel om innovatieve projecten rond fietstechnologie te ontwikkelen. Er wordt tevens een incubatorgebouw opgericht voor jonge bedrijven en start-ups in de fietsindustrie. Dat heeft het samenwerkingsplatform Flanders’ Bike Valley bekendgemaakt.

Flanders’ Bike Valley gaat hiervoor samen met Voxdale, Lazer Sport, Bioracer en Ridley een gebouw optrekken dat als nieuwe incubator moet dienst doen. Dat gebeurt gelijktijdig met de bouw van de windtunnel, die binnenkort aangevat wordt op het terrein van Ridley in Beringen. Er zal plaats zijn voor 25 start-ups, actief in of verwant met de fietsindustrie. De nieuwe incubator of ‘couveuse’ voor jonge bedrijven krijgt de naam BikeVille mee. “Er hebben zich al zeven kandidaten gemeld, goed voor 45% van de beschikbare ruimte,” zegt Managing Director Marc Hufkens van Flanders’ Bike Valley. “De bedrijven zullen kunnen gebruik maken van gemeenschappelijke labo’s, testfaciliteiten en andere diensten. En natuurlijk ook van de kennis en knowhow die binnen het platform van Flanders’ Bike Valley aanwezig is.” In het voorjaar van 2016 moet de incubator klaar zijn.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.