Nieuws Limburg Beringenaar Ronnie Leten is Manager van het Jaar

Beringenaar Ronnie Leten is Manager van het Jaar

Beringenaar Ronnie Leten is Manager van het Jaar

Ronnie Leten (Beverlo-Beringen), de 57-jarige CEO van de Zweedse groep Atlas Copco, is woensdagavond verkozen tot Manager van het Jaar 2013. De prestigieuze award is een initiatief van zakenblad Trends en zakenzender Kanaal Z. Een jury koos de CEO van Atlas Copco uit een shortlist van tien genomineerden. Leten volgt Barco-CEO Eric Van Zele op. Aan Franstalige kant ging de trofee naar Marc du Bois, CEO van de groep Spadel.

ronnie letenLeten heeft dit jaar als CEO van Atlas Copco al tien overnames op zijn actief, waarvan de grootste deze zomer, toen het Britse Edwards ingelijfd werd voor 1,2 miljard euro. Bovendien neemt hij mee het voortouw in de verdediging van de industrie in ons land. Dat leverde hem zijn eerste nominatie voor Manager van het Jaar en uiteindelijk dus ook de overwinning op.

Leten is een van de weinige Vlamingen aan het hoofd van een wereldbedrijf (Atlas Copco heeft wereldwijd 40.000 werknemers en realiseerde in 2012 een omzet van 10,5 miljard euro) en hoopt dat nog even vol te houden. “Ik ben nog niet moe, en ik heb fun. Ik zie ook niet meteen iets wat ik liever zou doen,” klinkt het.

Leten is geboren in 1956 in Beringen en is sinds 1985 in dienst bij Atlas Copco, waar hij in 2009 CEO werd. Hij is afgestudeerd in Toegepaste Economie aan de Universiteit Hasselt.

Er waren met Alain Bernard (DEME), Françoise Chombar (Melexis) en Johnny Thijs (bpost) nog 3 Limburgers in de running voor de prijs.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.