CVR-Palenwand-300×225-1

Beringse CVR sluit miljoenencontract af in Anderlecht

Het zijn niet alleen steenrijke Russische voetbalclubs die miljoenencontracten kunnen afsluiten in Anderlecht... CVR uit Beringen, specialist in grootschalige funderingswerken, heeft er zopas een belangrijke opdracht binnengehaald voor Infrabel, de infrastructuurbeheerder van het treinverkeer in ons land. "Het gaat om een contract voor de uitbreiding van de lijn 50A van Brussel naar Gent," zegt administratief directeur Nicolas Smet, die samen met zijn broer Tom en vader Luc het bedrijf aanstuurt. "Ze gaan daar van 2 naar 4 sporen, waar dus zeer ingrijpende funderingswerken voor nodig zijn. Voor ons heeft deze bestelling een waarde die in de miljoenen loopt."

CVR heeft overigens nog meer belangrijke opdrachten in het orderboekje staan. "In de buurt van de InBev-brouwerij van Leuven zijn we momenteel actief op 2 werven, samen goed voor zo'n 900.000 euro," aldus nog Nicolas Smet. "Het is onze taak om te zorgen dat de bouwput verticaal kan uitgegraven worden, zodat er niets in valt. We gebruiken daarvoor onder meer ons zelf ontwikkelde systeem C-Mix, waarbij de wanden worden verstevigd met palen."

Het Beringse familiebedrijf doet het dus erg goed, ondanks een klein dipje in 2010. "De crisis, in combinatie met de strenge wintermaanden, heeft onze groei een beetje afgeremd. Met de nieuwe opdrachten erbij ambiëren we voor 2011 echter opnieuw een recordomzet." Die zal dan boven 11,6 miljoen moeten uitstijgen. Bij de groep CVR werken zo'n 80 mensen.