Nieuws Limburg Beringse Z-Staffing helpt topsporters aan job

Beringse Z-Staffing helpt topsporters aan job

Beringse Z-Staffing helpt topsporters aan job

Het verhaal van de ex-topsporters die na hun actieve carrière in het zogenaamde ‘zwarte gat’ vallen, is alom bekend. Deze atleten willen vaak niets liever dan actief te blijven in de sport, en hun ervaring meenemen om hun loopbaan een andere wending te geven. Toch is dat niet zo evident. Het Beringse hr-dienstenkantoor Z-Staffing heeft een oplossing hiervoor bedacht.

Mooi voorbeeld is Olympisch zwemkampioen Fred Deburghgraeve, die onlangs na het faillissement van zijn werkgever, op zoek was naar een nieuwe job. “Het moest bij voorkeur een baan zijn waarin enige affiniteit met de sportwereld gewenst was”, aldus de gouden medaille-winnaar van Atlanta ’96. “De ervaring leert dat motivatie voor je werk vaak samenhangt met de passie die je hebt voor de producten of diensten die je aanbiedt.”

En dus maakte Fred Deburghgraeve recent gebruik van het gloednieuwe platform Sportvacature.be, dat hr-dienstverlener Z-Staffing uit Beringen speciaal voor deze nichemarkt heeft opgezet. “Deze afdeling van de Z-Group richt zich specifiek tot sportclubs en bedrijven met een sportief karakter die ondersteuning kunnen gebruiken voor hun personeelsprobleem”, zegt Yves Steyaert, die al een rijke carrière in het sportmanagement achter zich heeft, en speciaal voor deze functie door Z-Staffing werd aangetrokken. “Dit kan gaan van uitzendarbeid, rekrutering en selectie tot opleiding en outplacement, zowel voor tijdelijke als langdurige opdrachten.” Voorbeelden van vacatures, zijn die voor redders, master en bachelors in de LO, kinesitherapeuten, sportmonitoren, winkelverkopers, enzovoort.

Opleiding
Om deze jobs in te vullen, richt Z-Staffing zich tot alle sportieve kandidaten, gaande van topsporters, ex-topsporters, amateursporters, studenten tot gewoonweg iedereen met een brede interesse voor de sport. “Via ons platform Sportvacature.be bieden we de werkzoekenden ook begeleiding en opleiding door onze eigen, gespecialiseerde consultants en partnerorganisaties”, aldus nog Steyaert.

Z-Staffing werkt intussen ook al specifieke opleidingen uit, zoals voor de verkoop van sportartikelen. Heel wat grote ketens en kleinere winkels zijn al geïnteresseerd. “Gaandeweg willen we dit platform uitbreiden tot een onmisbare schakel tussen sportliefhebbers en sportorganisaties,” besluit Steyaert. “Het doet plezier om een handje toe steken in de totstandkoming van deze ‘perfect match’.”

Pascal Meuris (Z-Staffing), Fred de Burghgraeve en Yves Steyaert

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.