Nieuws Limburg Beroep Raad van State schuift timing Ikea achteruit (update)

Beroep Raad van State schuift timing Ikea achteruit (update)

Beroep Raad van State schuift timing Ikea achteruit (update)

Omdat de administratieve rompslomp langer aansleept dan voorzien, zal het woonwarenhuis Ikea in Hasselt niet medio 2015 maar pas rond Sinterklaas volgend jaar opengaan. Dat meldt TV Limburg. De werken zijn immers nog niet gestart, wat nochtans de bedoeling was. Mogelijk heeft het ook te maken met ultieme bezwaren die zijn ingediend tegen de vergunningsaanvraag. Volgens goede bronnen hebben andere investeerders in commercieel vastgoed de gelegenheid aangegrepen om in beroep te gaan bij de Raad van State. Het gaat om Daniël Kerkhof (Pans nv), die al tientallen jaren op een vergunning zit te wachten voor de ontwikkeling van een handelszone in de buurt van de McDonalds, en om de vennootschap Redevco, die plannen heeft om nieuwe handelspanden op te trekken in de rand van de parking van de Carrefour in Kuringen (Bigg’s).

ikea hasseltIntussen maken ook de buurtbewoners zich zorgen, vooral over de verkeershinder door de werken. Gelijktijdig zijn er namelijk ook wegenwerken aan de N80 naar Alken en Sint-Truiden, waardoor de hele buurt van het op- en afrittencomplex een heel jaar lang een zooitje (of zootje, beiden zijn goed) dreigt te worden.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.