Nieuws Limburg Berrentec mag nieuw dealernetwerk beleveren

Berrentec mag nieuw dealernetwerk beleveren

Berrentec mag nieuw dealernetwerk beleveren

De firma Berrentec uit Beringen heeft een contract afgesloten om in de hele Benelux een nieuwe dealernetwerk te bevoorraden met zonnepanelen. In Nederland alleen zouden dit jaar al 80 dealers aansluiten bij het netwerk.

De overblijvers in de business van de zonnepanelen doen opnieuw goede zaken. Dat is althans het geval voor Berrentec in Beringen. Na het binnenhalen van enkele grote orders in Nederland, heeft het bedrijf nu ook een contract getekend om in de hele Benelux een ambitieus netwerk van verdelers te gaan beleveren. “Het gaat concreet om pakketten met een beperkt aantal zonnepanelen voor de particuliere markt”, legt Marina Doggen van Berrentec uit. “We werken hiervoor samen met het Nederlandse Orange Solar, dat in het hele land verdelers gaan inlijven. Dit zijn zelfstandige installateurs, die de pakketten aan de particulieren zullen verkopen en ook zelf installeren. Wij zorgen vanuit Beringen voor de samenstelling van de bestellingen, de levering en de volledige ondersteuning van de dealers.”

Bedrijvenspecial Made in Limburg Berrentec“Dit jaar nog mikken we op 80 installateurs in Nederland alleen”, zegt Walter van Loon, CEO van Orange Solar. “Zij zullen naar eigen goeddunken ook een winkel voor groene energie (zonnepanelen, boilers,…) kunnen openen onder de naam Free Solar Shop. Wij zorgen voor de marketing en de sales van dit concept. Als elke installateur bijvoorbeeld 2 installaties per maand verkoopt, loopt het volume snel op.” Daarnaast zal Orange Solar met de pakketten ook deelnemen aan aanbestedingen van huisvestingsmaatschappijen.
Berrentec zal zelf de formule in België uitrollen. “Want ook hier trekt de markt van de zonnepanelen aan”, aldus nog Marina Doggen. “Daarvoor willen we samenwerken met installateurs die onze pakketten afnemen en zich voor het overige geen zorgen willen maken. We geloven heel sterk in dit concept en zullen hier spoedig ook nieuwe mensen voor aantrekken.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.