Nieuws Limburg Bert Stas: “Ex on the beach, daar blijf ik al eens hangen”

Bert Stas: “Ex on the beach, daar blijf ik al eens hangen”

Bert Stas: “Ex on the beach, daar blijf ik al eens hangen”

In onze zomer-rubriek Out of Office gunnen Limburgse ondernemers en managers een inkijk in hun leven na de kantooruren… Aflevering 7: Bert Stas, mede-zaakvoerder van communicatie- en pr-bureau Idearté in Sint-Truiden.

Voor welke artiest sta je als eerste in de rij om tickets te kopen?
Mijn muziekkennis bleef lange tijd beperkt tot melige nineties-deuntjes, maar is tijdens mijn studententijd gelukkig wat bijgeschaafd door mijn toenmalige buurman. Dat heeft geleid tot een vreemde smeltkroes van muzikale voorkeuren, die varieert van pop en R&B tot retro house. Maar als ik één naam moet noemen, dan zal het toch Steve Aoki zijn.

Welk gerecht en welke drank mogen ze op tafel zetten als jij het feestvarken bent?
Veel vlees, met een frisse bizongraswodka-Orangina erbij. Dat tweede is de uitloper van een vroegere buitenlandse reis, maar de details daarvan zijn niet voor publicatie in Made in Limburg 😉 .

Waar zou je een toerist naartoe sturen die in jouw regio iets moois wilt ontdekken?
Hoewel ik in Hasselt woon, blijf ik een volbloed Truienaar. Ik zou een toerist dus in de bloesemperiode met de fiets de Haspengouwse velden laten doorkruisen, tussendoor halt laten houden voor een picknick in de boomgaarden, om ’s avonds af te sluiten op een terras op de gezelligste markt van het land.

Voor wie neem je zeker de telefoon op, ook al is het 3 uur ’s nachts?
Voor mijn familie en mijn beste vrienden. Los van alle passie die je in jouw bedrijf steekt, blijven zij wel de basis van alles.

Naar welke vakantiebestemming ga je vast en zeker nog ooit terug?

Naar Stockholm (met mijn gezin), naar Engeland (om een voetbalmatch mee te pikken, zodra het terug kan) en naar Ibiza (met mijn vrienden, om de clubs af te vinken die ik bij een vorige trip nog niet bezocht heb).

Welk tv-programma mogen we als jouw ‘guilty pleasure’ beschouwen?
Ik kijk de jongste jaren zelden tv. Als het toch gebeurt, is het uit pure ontspanning: dan is het ofwel voetbal, ofwel programma’s zoals Temptation Island of Ex on the Beach.

Wat is de belangrijkste tip die je kinderen zeker moeten onthouden?
Mijn leven is gebouwd rond één simpele zin: “If you can solve your problem, then what is the need of worrying? If you cannot solve it, then what is the use of worrying?”

Welk programmapunt moet een politicus realiseren die jouw stem wilt verdienen?
Ik stem net voor de politicus die zich niet laat leiden door het programmapunt dat ik als individuele kiezer vraag (of door het getoeter van een minderheid verzuurde burgers op social media), maar die – vanuit een intellectuele suprematie en leiderschap – beslissingen neemt in het algemeen belang.

Met welk cadeau kan men jou écht een plezier doen?
Met een citytrip of een voetbalrelikwie van mijn favoriete voetbalclub Ajax.

Waar in jouw buurt vind je een toonbeeld van gepassioneerd ondernemerschap?
Ik heb mijn eerste carrièrestappen gezet bij Voka. Het contact met de ervaren bestuurders van toen (bv. Paul Kumpen, Hugo Peumans, Etienne Winters, Peter Vavedin, Francis Wanten,.…) is mij zeker bijgebleven. Maar ook vandaag, bij Idearté, ben ik goed omringd: mijn collega-vennoten Patricia Robinne en Aline Ghys zijn twee toonbeelden van vrouwelijk ondernemerschap.

Welk object op 4 wielen komt het meest in jouw dromen voor?

Momenteel de ‘monster truck’ van mijn vierjarige zoon Lon :-). Auto’s interesseren mij totaal niet: ik ben blij als een auto gewoon rijdt en functioneel is. Ik kies wel bewust voor een opvallende kleur, zodat je jouw auto op de parking makkelijk terugvindt in die eentonige zee van zwarte en donkerblauwe wagens.

Welke klus heb je al zo vaak uitgesteld dat je huisgenoten er nerveus van worden?
Als vader van twee kleine kindjes en ondernemer binnen een groeiend bedrijf is de to do-lijst momenteel zo lang dat ik élke huishoudelijke taak uitstel tot op het moment dat het echt niet meer anders kan.

Voor welke cursus zou je je nog ooit willen inschrijven als je wat meer tijd hebt?
De communicatiesector verandert zo snel dat je je constant moet bijscholen om bij te blijven. Ik droom ervan om regelmatig een buitenlands marketingcongres bij te wonen. Maar voorlopig blijft het nog bij podcasts luisteren in de wagen, op weg naar een volgende afspraak.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.