Nieuws Limburg Besco (Alken) sluit belangrijk partnership af

Besco (Alken) sluit belangrijk partnership af

Besco (Alken) sluit belangrijk partnership af

Softwareleverancier Besco uit Alken heeft een belangrijk partnership afgesloten waardoor het intensief meewerkt aan de patiëntveiligheid en de verdere digitalisering van een aantal belangrijke ziekenhuizen.

“Met trots kondigen wij aan dat Besco een samenwerking heeft aangegaan met Cerner, een internationaal toonaangevend bedrijf actief in gezondheidszorgtechnologie”, zegt CEO Bert Lantin. “Beide firma’s werken samen aan het project ‘elektronisch patiëntendossier (EPD)’ van de universitaire ziekenhuizen van Antwerpen (UZA) en Gent (UZ Gent), en het Sint-Lucas Hospitaal te Gent (AZ Sint-Lucas Gent). De samenwerking is een belangrijke stap in het realiseren van een ondersteuning van de patiëntenzorg in België. Cerner voorziet een alomvattende EPD-oplossing, waarin de Besco-technologie voor facturatie en medicatie zal geïntegreerd worden. Dit maakt het voor ziekenhuizen en andere zorginstellingen mogelijk om de patiëntveiligheid te verbeteren en tegelijkertijd de kosten te reduceren.”

En Lantin besluit: “Naast een kwalitatieve meerwaarde voor de gezondheidszorg in het algemeen, zorgt deze langetermijnsamenwerking voor extra werkgelegenheid in Vlaanderen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.