Nieuws Limburg BestBuro leert iPad gebruiken voor business

BestBuro leert iPad gebruiken voor business

BestBuro leert iPad gebruiken voor business

Zoals de wii-spelconsole in bejaardentehuizen wordt ingezet om de oudjes fit te houden, duiken er steeds meer nieuwe toepassingen om de iPad voor professionele doeleinden aan te wenden. Het hebbeding van Apple vindt steeds vaker zijn weg in zowel commerciële als administratieve processen. Het sein voor het opleidingscentrum BestBuro in Hasselt om te starten met een cursus over het zakelijk gebruik van de iPad. “De interesse is enorm,” zegt Elke Stultjens, zaakvoerder van BestBuro. “De redenen zijn divers. Er wordt meer flexibiliteit van de werknemers gevraagd, wat het gebruik van technologie impliceert die dat mogelijk maakt. Hetzelfde geldt voor flexibele werkplekken. Bovendien is de iPad een modern gadget dat nog indruk maakt als het ergens in een zakelijke ontmoeting op tafel komt.”

Vandaar dat er steeds meer applicaties worden ontwikkeld om de iPad op het werk te gebruiken. “Vooreerst zijn er uiteraard de koppelingen met klassieke programma’s voor e-mail, Google en andere webtoepassingen,” legt Elke Stultjens uit. “Je kunt er makkelijk presentaties, grafieken, foto’s en filmpjes op tonen. Zo is het ook enorm handig om social media via de iPad te gebruiken, wat steeds vaker in een commerciële omgeving voorkomt. Een derde trend die de iPad interessant maakt, is cloud computing, waarbij al je computerbestanden ‘in de wolken’ worden bewaard, en je deze via de tablet eender waar en wanneer kunt consulteren.”

BestBuro heeft de eerste opleidingen vrij algemeen gehouden. “Maar de mogelijkheden stijgen zodanig snel dat we in september al modules gaan aanbieden met specifieke iPad-toepassingen voor de bouw, voedingssector, logistiek, sales, enzovoort. Nog even en de iPad is niet meer weg te denken op het werk,” voorspelt Elke Stultjens.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.