Nieuws Limburg Beste exporteurs zijn Martens en Roam Technology

Beste exporteurs zijn Martens en Roam Technology

Beste exporteurs zijn Martens en Roam Technology

Brouwerij Martens en Roam Technology zijn de winnaars van de jaarlijkse exportprijs van Voka Limburg. “Ze bouwen een brug tussen innovatie en internationalisatie”, aldus de jury. “Als voorbeeld van succesvolle export, hopen wij dat ze andere bedrijven stimuleren om ook op die manier de Limburgse economie te versterken.”

Het gebeurt ieder jaar dat Voka Limburg een grote en een kleinere onderneming op het podium zet om de exportprestaties in de verf te zetten. Maandagavond ging de onderscheiding bij de grote jongens naar Brouwerij Martens uit Bocholt. Die voert 88% van de 3 miljoen hectoliter bier ieder jaar uit naar het buitenland. Bij de bedrijven met een omzet onder 10 miljoen euro mocht Jos Roebben van Roam Technology de prijs in ontvangst nemen. Deze onderneming maakt en verdeelt Huwa San, een milieuvriendelijk desinfectiemiddel. Zo’n 90% van de productie vindt zijn weg naar het buitenland.

“Opmerkelijke prestaties die verdienen om in de kijker gezet te worden”, vindt Johann Leten van Voka Limburg. “Ze bouwen bovendien beide een brug tussen internationalisatie en innovatie. Export is voor beiden ontzettend belangrijk, niet alleen dichtbij maar ook ver. Bovendien leggen beide bedrijven mooie groeicijfers voor en werken ze volgens een concrete en welomschreven toekomstvisie, met investeringen in mensen en in technologie.”

Roam Technology en Brouwerij Martens volgen AR Metallizing, Indigocare en Tribù op. De prijs in de categorie Born Global werd niet uitgereikt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.