Beste horeca gebundeld in boekje

In Kasteel Ordingen werd zopas de Truiense Horecagids voorgesteld: een boekje met meer dan honderd eet- en drankgelegenheden in de regio. Het stadsbestuur en vereniging Horeca Sint-Truiden willen hiermee de lokale horeca een boost geven. De gids heeft een oplage van 30.000 exemplaren en zal gratis in elke brievenbus worden gestopt. Uiteraard krijgen ook de toeristen en andere bezoekers het horeca-overzicht in handen.

De meest diverse Truiense bistro’s, restaurants, cafés en afhaalzaken presenteren zich in Mmmm Lekker, zoals de gids werd gedoopt. Het boekje telt meer dan 100 adressen waar culinair genot en ambiance op de menukaart staan. Er staan ook persoonlijke verhalen in van horeca-uitbaters, chef-koks, frituristen, fruittelers, enzovoort. De passie voor het vak hebben ze met elkaar gemeen.

“​We zijn ervan overtuigd dat deze gids mensen zal aanzetten om nog meer horecazaken te ontdekken", zegt schepen Hilde Vautmans. "Het is niet alleen een promogids, maar ook een leuke leidraad. Truienaars, toeristen en shoppers reiken we straffe tips en adresjes aan. Het creëert beleving en gezelligheid. Tegelijk is het onze manier om aan de ondernemers te zeggen: ga ervoor, onze steun heb je”.