Nieuws Limburg Beste koks van België kiezen messen uit Beringen

Beste koks van België kiezen messen uit Beringen

Beste koks van België kiezen messen uit Beringen

Met 160 zijn ze, de Belgische chef-koks die de culinaire identiteit van onze natie uitdragen via het label Mastercooks of Belgium. Heel af en toe sluiten ze partnerships af met Belgische leveranciers die goedgekeurde producten of materialen van hoge kwaliteit afleveren. Daar is zopas Berghoff Belgium uit Beringen bijgekomen.

Wat hebben keukenkleppers als Peter Goossens, Frank Fol, Viki Geunes, Felix Alen, Johan Segers, Roger Van Damme en Geert Van Hecke gemeen met Limburgse topchefs als Ralf Berendsen, Bert Meewis, Alex Clevers, Jacques Colemont, Mario Holtzem, Jan Menten, Eddie Kerkhofs, Koen Somers, Roger Souvereyns of Jan Wirix? Ze behoren allemaal tot het selecte clubje van Mastercooks of Belgium. Het is een vereniging van ambassadeurs die de Belgische keuken als erfgoed willen uitdragen naar de rest van de wereld.

“Onze chefs geven elke dag het beste van zichzelf en kiezen steevast voor de beste ingrediënten”, zegt Frank Fol, voorzitter van de vereniging. “Het spreekt voor zich dat ze dan ook willen werken met de beste materialen. Na een grondige selectieproces gaan we graag in zee met Belgische fabrikanten en leveranciers die dezelfde hoge standaarden hanteren in hun aanbod. Daarom ondersteunen wij hen.”

Bij Berghoff Belgium werden een aantal producten geselecteerd die voortaan het label van Mastercooks of Belgium krijgen opgespeld. Het gaat om kookpotten, stoofpotten en messen. “We zijn niet alleen gecharmeerd door de kwaliteit, maar ook door de look & feel bij Berghoff. Dit materiaal straalt de identiteit uit die wij nastreven. Wij gaan er zelf heel graag mee aan de slag, en dat is toch het voornaamste criterium.”

Hilde Rutten en Rabin Houben zijn heel blij met de erkenning. “Wij mogen 1000 keer zeggen hoe goed onze producten zijn, als onze beste chef-koks dat in eer en geweten concluderen, wekt dat vertrouwen bij klanten. We zijn dan ook heel blij dat we de tests succesvol doorstaan hebben en zullen met fierheid het label van Mastercooks of Belgium voeren.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.