Nieuws Limburg Beste mini-onderneming komt uit Leopoldsburg

Beste mini-onderneming komt uit Leopoldsburg

Beste mini-onderneming komt uit Leopoldsburg

KazaK, een mini-onderneming van Sint-Michiel uit Leopoldsburg, is uitgeroepen tot beste van Limburg.

Elk jaar organiseert Vlajo een competitie voor mini-ondernemingen. Op basis van een marktonderzoek kiezen de leerlingen een product of dienst om te commercialiseren. De diverse functies van een echt bedrijf worden verdeeld over de groepsleden. Het doel is om jongeren te laten proeven van het ondernemerschap in de breedste zin van het woord.

Tasje

Na een spannende competitie werden 5 provinciale finalisten uitgenodigd om hun onderneming voor te stellen aan een professionele jury. Uiteindelijk kwam KazaK uit Leopoldsburg als winnaar uit de bus. Het management had uit gerecycleerde materialen een handig en compact tasje ontworpen om aan je riem te bevestigen. De vier modellen konden bovendien gepersonaliseerd worden.

Vroeg stadium
“Limburg bruist van jong ondernemerschap”, aldus gedeputeerde van Economie Tom Vandeput, die het project financieel steunt. “Al zeven jaren op rij stijgt het aantal starters. Dit bevestigt de nieuwe economische wind die in Limburg waait. De kansen zijn sterker dan ooit aanwezig. Toch blijft het cruciaal dat starters goed voorbereid de markt betreden en goed nadenken over álle facetten van hun onderneming. En dat doe je best zo vroeg mogelijk. Zoals met project Mini-ondernemingen, dat ondernemerstalent al in een vroeg stadium stimuleert om beste van zichzelf te geven en voluit te gaan voor datgene waar ze goed in zijn. De economische kansen die in Limburg ontstaan kunnen dan later worden omgezet in sterk ondernemerschap en economische groei.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Oudsbergen
Oudsbergen

Kris Knaepen gaat Jaraco leiden

Kris Knaepen is de nieuwe algemeen directeur van aannemingsbedrijf Jaraco uit Oudsbergen. Hij werd officieel voorgesteld aan de medewerkers tijdens… Lees meer