Nieuws Limburg Bestelling van 50 miljoen: “Hou geld in Limburg!”

Bestelling van 50 miljoen: “Hou geld in Limburg!”

(Foto: Katrina Holmes)

Bestelling van 50 miljoen: “Hou geld in Limburg!”

De Vlaamse regering heeft beslist om 375 miljoen euro aan scholen te geven voor de aankoop van laptops en ander ICT-materiaal. Zo’n 50 miljoen daarvan zullen de Limburgse scholen kunnen besteden. “We moeten er op toezien dat deze middelen ten goede komen aan de Limburgse ondernemers en hiermee de relance van onze eigen economie een duw in de rug krijgt”, vindt Bart Lodewyckx van Unizo Limburg.

De naar schatting 50 miljoen die de komende 2 jaar naar de Limburgse scholen zal vloeien, moet dienen voor de aankoop van laptops en ICT-materiaal, het installeren van goed beveiligde wifi-netwerken, de ICT-competentie van leerkrachten op te krikken en een kennis- en adviescentrum uit te bouwen. “De aangekondigde investering juichen we toe”, aldus de gedelegeerd bestuurder van Unizo Limburg. “Dit budget vormt dan ook een uitgelezen kans om ook onze kmo’s te steunen. Lokaal aankopen is ook voor de scholen zelf belangrijk. Want waar moeten ze anders terecht als de soft- of hardware vastloopt? En wie zal het maatwerk leveren of voor het onderhoud zorgen als de verkopers buitenlandse spelers zijn?”

Lodewyckx vindt dat scholen ook voor andere producten, diensten en opdrachten meer de lokale ondernemingen moeten aanspreken. “Denk maar aan kantoormateriaal, soep en catering, klusjes, groenonderhoud, enzovoort. Moeilijk is dat trouwens niet. Ze kunnen perfect gebruik maken van het Limburgs Aanbestedingsplatform om lokale leveranciers te zoeken. Zelfs al is het om een marktverkenning te organiseren naar de beste aanbieders, staat het platform ter beschikking van de scholen.”

Reageer op dit bericht

Sector
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.