Nieuws Limburg Beton, visvoer en Camino’s: da’s Bob Cuyvers

Beton, visvoer en Camino’s: da’s Bob Cuyvers

(Foto: Karel Hemerijckx)

Beton, visvoer en Camino’s: da’s Bob Cuyvers

Fast Duck, zo heet de handel in vintage motorfietsen die serieel ondernemer Bob Cuyvers 10 maanden geleden opstartte in Heusden-Zolder. “Onze klanten zijn meestal veertigers en vijftigers die vroeger met een Honda Camino, Dax of Flandria reden en nu uit nostalgische overwegingen zich opnieuw zo’n brommer aanschaffen”, zegt hij.

Bob Cuyvers is van alle markten thuis. Als telg uit de ondernemersfamilie die welfselfabrikant Echo heeft grootgemaakt, kent hij het wereldje van de bouwelementen op zijn duim. Zo was hij jarenlang bedrijfsleider van Vaheja in Pelt. Daarna ging hij een andere toer op. In Genk startte hij van nul met een productiebedrijf in visvoer. Dream Baits is intussen internationaal gekend voor kwaliteitsvol aas voor karpervissers. Bob Cuyvers organiseert trouwens zelf grote viswedstrijden.

En alsof dat nog niet genoeg is, heeft hij sinds kort een nieuwe zaak erbij. Met Fast Duck startte hij een winkel in vintage motorfietsen. “Wij restaureren en verkopen enkel Belgische bromfietsen, zoals de Camino, maar ook de Honda Dax en de Flandria”, zegt Cuyvers. “De verkoop loopt goed. Onze klanten zijn meestal jonge veertigers die vroeger zo’n brommer hadden en die nu opnieuw willen. Maar ook bij de jeugd is er interesse. Retro is hot. En alles wat retro is en twee wielen heeft, is nog hotter.”

De vernieuwde aantrekkingskracht van de Camino drijft de prijzen omhoog. “Nieuw kostte zo’n bromfietsje zo’n 30.000 frank, dat is 750 euro. Sinds de coronacrisis zijn de prijzen behoorlijk gestegen. Vijf jaar geleden vond je nog een Camino voor 400 à 500 euro, nu betaal je minstens 1.000 euro voor een fatsoenlijk exemplaar. Voor een custom, de duurdere modellen met het lange zadel, gaat dat tot 4.000 euro. Het probleem is dat die Camino’s vroeger getuned werden”, zegt Cuyvers. “Er werd van alles afgeschroefd en weggegooid. De uitdaging is dus vooral om ze in de originele staat te herstellen.”

Wie valt voor de nostalgie van de Camino houdt er maar beter rekening mee dat ze wel eens in panne durven te vallen. “Natuurlijk zijn er wel wat ouderdomsziektes”, zegt Cuyvers. “Vroeger zeiden ze al: ‘Een Camino kopen is altijd lopen’ en dat geldt eigenlijk nog steeds. (lacht) Maar dat hoort bij de charme.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Dilsen-Stokkem
Dilsen-Stokkem

Bandag wil er 33 buiten

Bij bandenbedrijf Bandag Lanklaar te Dilsen-Stokkem kondigde de directie tijdens een bijzondere ondernemingsraad de intentie tot collectief ontslag aan: 24… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.