Betonac haalt 2 contracten binnen van 55 miljoen

Het Truiense bouwbedrijf Betonac (onderdeel van de Nederlandse BAM-groep) heeft 2 contracten getekend die goed zijn voor een omzet van samen 55 miljoen euro. De eerste opdracht is de structurele vernieuwing en verbreding van de snelweg E42/A15 tussen Saint-Georges en Andenne (ten zuidwesten van Luik). Betonac zal er samen met Aswebo de autosnelweg over een lengte van 22 kilometer in beide richtingen vernieuwen en met één rijstrook verbreden tot tweemaal drie rijstroken. De werkzaamheden zullen worden uitgevoerd in vier fasen van telkens vijftig werkdagen. De opdrachtsom bedraagt ruim 30 miljoen euro.

BetonacSlipFormHet tweede contract gaat over het structureel onderhoud van de E314/A2 tussen Leuven en Lummen. Het project omvat onder meer de aanleg van een spitstrook op de E40 tussen Sterrebeek en de verkeerswisselaar in Heverlee. Op de E314 wordt een weefzone aangelegd, waarbij de verschillende op- en afritten rond Leuven met elkaar worden verbonden om het doorgaand verkeer richting Limburg te scheiden van het plaatselijk verkeer. Hiermee wordt de filedruk in de regio aanzienlijk verminderd.

Betonac werkt hiervoor samen met Cofely Fabricom, dat verantwoordelijk is voor alle openbare verlichting en voor alle dynamische signalisatieborden om de verkeersstromen beter te geleiden. De werkzaamheden worden uitgevoerd in een periode van slechts negentig kalenderdagen. Deze totale opdrachtsom bedraagt ruim 25 miljoen euro.