Nieuws Limburg Betonblokken vernielen gevel van toprestaurant

Betonblokken vernielen gevel van toprestaurant

(Foto: Tom Palmaers)

Betonblokken vernielen gevel van toprestaurant

Het personeel en de gasten van B&B en restaurant Vous-lé-Vous in Wimmertingen zijn aan een ramp ontsnapt. Een passerende vrachtwagen verloor 2 grote betonblokken van elk 5 ton, die tegen de gevel van het gebouw werden geslingerd. “We hebben onwaarschijnlijk veel geluk gehad”, zegt zaakvoerder en chef-kok Giovani Oosters.

“Ik was met de kinderen aan het eten in het gebouw hierlangs, toen we een enorm gekraak hoorden”, vertelt Giovani. “Het was net alsof er staal verwrongen werd. Toen we gingen kijken, zagen we twee enorme betonblokken die zich onder in onze gevel geboord hadden. We hebben onwaarschijnlijk veel geluk gehad. Dit had honderdduizenden keren erger kunnen zijn.”

Een aantal stukken uit de gevel van het gebouw moeten vervangen of bijgewerkt worden. Voor de rest valt de schade nog wel mee. De verhuur van de 8 gastenkamers komt niet in het gedrang en ook het restaurant kan zoals voorzien vrijdag de deuren openen.

De vrachtwagen die de zware lading verloor, was van grondwerker Schiffeleers uit Alken. “Er moet iets zijn misgelopen voor onze chauffeur, die doorgaans heel voorzichtig is”, getuigt Klaas Schiffeleers in Het Belang van Limburg. “Wellicht zijn de blokken in de bocht aan het schuiven gegaan en zijn de riemen volledig doorgescheurd. Ik ben bijzonder tevreden dat er geen gewonden zijn, want dit had inderdaad een veel grotere ravage kunnen zijn.”

(Lees het volledige verhaal donderdag in Het Belang van Limburg)

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.