Nieuws Limburg BFV verwacht grote bestelling peren uit China

BFV verwacht grote bestelling peren uit China

BFV verwacht grote bestelling peren uit China

Een jaar na de eerste levering van de Haspengouwse Conférenceperen aan China, mikt de Belgische Fruitveiling op nieuwe bestellingen van zo’n 2400 ton. “We voeren ginds intensieve promotiecampagnes en organiseren degustaties, die bijzonder gesmaakt worden”, aldus Marc Evrard van de BFV.

Het duurde 4 jaar vooraleer de Belgische Fruitveiling in Sint-Truiden alle vergunningen in orde had om in januari vorig jaar de eerste levering van peren naar China op te starten. “Intussen hebben we mooie contracten afgesloten met Chinese supermarkten en ook het aantal aanvoerhavens en steden kunnen uitbreiden”, aldus Manager Business Development, Marc Evrard. “De eerste reacties van de consumenten zijn heel bemoedigend. We moeten nog veel promotie voeren en de Chinezen laten degusteren. Maar de resultaten zijn hoopvol. Vandaar ook dat we een nieuw programma voor de nieuwe oogst hebben opgestart.”

De BFV hoopt dit jaar zo’n 120 containers van telkens 20 ton peren naar China te kunnen verschepen. “Er is bovendien interesse voor andere fruitsoorten, maar ook daar stuiten we op een lange vergunningsprocedure”, zegt Evrard nog. “China is redelijk restrictief in het toelaten van nieuwe variëteiten, vandaar dat het nog wel even kan duren.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.