Nieuws Limburg Bier uit Bilzen behaalt bijzondere bekroning

Bier uit Bilzen behaalt bijzondere bekroning

Bier uit Bilzen behaalt bijzondere bekroning

Nog maar 1,5 jaar bestaan, en al meteen tussen grote namen prijken als Jupiler, Leffe en Hoegaarden: het overkwam Heer van Biesen, een biertje dat door een vriendengroep uit Bilzen wordt gebrouwen en meteen is verkozen tot medaillewinnaar op de World Beer Awards. Het gaat om een verkiezing in de eerste ronde, waarbij bieren van ieder land vergeleken worden. De winnaars komen uit in de competitie met andere landen, waarna per categorie (in dit geval de ‘zurige bieren’) het beste bier ter wereld wordt gekozen.

heer van biesen“Deze winst komt als een totale verrassing,” zegt een fiere Lesley Leten, voorzitter van het lokale brouwersclubje in Mopertingen. “We zijn nog een heel jonge vereniging en hebben heel weinig marketingbudgetten. Maar vanaf dag één waren we rotsvast overtuigd van de kwaliteit van ons bier en dat hebben ze nu blijkbaar ook buiten Bilzen ontdekt.”

Heer van Biesen, genoemd naar Armand Roelants du Vivier (of De Biesengek, de laatste private eigenaar van Landcommanderij Alden Biesen) heeft een goudblonde kleur en proeft vol en stevig bitter. Het heeft een licht zurige toets door het gebruik van brettanomyces. Door de volledige fermentatie met deze gistsoort was Heer van Biesen het allereerste 100 procent-Brett-bier in België.

Reageer op dit bericht

Sector
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.