Nieuws Limburg Big Bazars in Tongeren, Lanaken en Sint-Truiden

Big Bazars in Tongeren, Lanaken en Sint-Truiden

Big Bazars in Tongeren, Lanaken en Sint-Truiden

Big Bazar, één van de ketens van de Nederlandse Blokker Holding, zoekt expansie in Vlaanderen. In Limburg is er momenteel eentje, in Bilzen. Maar binnenkort komen daar Tongeren, Lanaken en Sint-Truiden bij.

Met de uitrol van de discount-zusterketen Big Bazar zet Blokker frontaal de aanval in op andere discounters zoals Wibra, Zeeman en vooral Action. Het aanbod van Big Bazar varieert van verzorgingsartikelen, kleding en schoenen, tot keukengerei en zelfs etenswaren. Voor het idee erachter, dat in het diepste geheim werd ontwikkeld, is de nieuwe directeur Roland Van Geest (ex-Free Record Shop) te rade gegaan halen bij Lidl en Aldi. Beide zijn low budget supermarktketens, maar Lidl slaagde erin Aldi te overvleugelen door meer zorg te besteden aan uitstraling, winkelbeleving en A-merken. Dat geloof wil ook Big Bazar aanhangen. Dat met deze zet de tanende winst van Blokker moet worden opgekrikt, willen ze bij Blokker niet gezegd hebben.

Ritme
Het concept werd in 2007 in Nederland gelanceerd. Ondertussen zijn er daar al 120 Big Bazars. Eind volgend jaar moeten het er 200 zijn. Het tempo ligt dus hoog. Aan welk ritme Big Bazar aan de verovering van Vlaanderen wil timmeren, willen ze niet kwijt. “Dat is afhankelijk van het vinden van de juiste locaties,” zegt Gunther Schenk, bij Blokker België verantwoordelijk voor vastgoed. Maar dat het snel zal gaan, staat buiten kijf. Op dit moment zijn er acht Big Bazars in Vlaanderen. In Limburg is er op dit moment eentje, in Bilzen. Volgende week worden ook Big Bazars geopend in Tongeren en Lanaken.
DIGITAL CAMERA
Stayen

Midden juni neemt Big Bazar zijn intrek in Sint-Truiden, in een vestiging van 1.000 m² in Stayen. Er was het de bedoeling dat de Blokker uit het centrum van Sint-Truiden naar Stayen zou verhuizen, maar het stadsbestuur wilde daar niet van weten. Het bestuur verwijst daarvoor naar een overeenkomst met Stayen, waarin staat dat er geen winkels van het centrum mogen overstappen naar Stayen. “We hadden Blokker en Big Bazar liever samen naar Stayen gebracht, maar we zijn wel blij dat onze zusteronderneming er toch terecht kan,” aldus Schenk.

Familiale groep
Big Bazar en Blokker maken elk deel uit van de Nederlandse familiale groep Blokker Holding. Daartoe behoren onder meer ook ketens zoals Casa, Novy, Bart Smit en Leen Bakker. De groep is met 15 formules en bijna 3.000 winkels aanwezig in 11 landen. De 26.000 medewerkers halen samen een omzet van ruim 2,5 miljard euro. Zopas stapte Albert Blokker als laatste familiale telg uit de raad van bestuur (directie) van de holding. Hij stond sinds 1980 aan het roer van de groep, samen met zijn broer Jaap die in 2011 overleed.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.