Nieuws Limburg Bij Maes bestel je met een app-je

Bij Maes bestel je met een app-je

Bij Maes bestel je met een app-je

Werfleiders die een volle container willen ruilen voor een lege, of hun bestellingen automatisch willen beheren, kunnen daarvoor voortaan een simpele app gebruiken. Containers Maes uit Tessenderlo, de Belgische marktleider in de verwerking van bouw- en sloopafval, heeft daarmee resoluut gekozen voor verdere digitalisering.

De werfleider die de nieuwe gevangenis in Haren coördineert, moet wekelijks zo’n 60 ton bouwafval kwijtraken. “Gemiddeld worden er 15 containers aan- en afgevoerd”, geeft Roel Lemmens van Maes als voorbeeld. “Hiervoor telkens een bestelbon en een getekende leverbon opmaken kost enorm veel tijd. Met onze nieuwe app verlichten we de administratieve rompslomp voor de werfleiders dus enorm. De app biedt immers een compleet overzicht van alle geleverde containers op elke specifieke werf. Een ophaling of wissellevering aanvragen wordt kinderspel en ook de planning en facturatie van de containers verloopt via de app.”

Voor Maes zelf levert de nieuwe toepassing eveneens voordelen op. “Dankzij de koppeling met het bestaande beheersysteem is de positieve impact op onze interne processen groot”, vervolgt Lemmens. “Het laat ons toe om de efficiëntie op te schalen zonder bijkomende werkdruk. De chauffeurs kunnen eenvoudig hun planning raadplegen en administratie afhandelen. Zo blijft de papierberg beperkt.”

Samen met ontwikkelaar Appwise bereidt Maes nieuwe stappen in de digitalisering voor: “De volgende stap is het proces op de weegbrug te digitaliseren en helemaal te integreren in de app. Zo hoeven onze chauffeurs hun cabine alleen nog te verlaten voor een sanitaire stop”, besluit Roel Lemmens lachend.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.