Nieuws Limburg Bijles in houtskeletbouw helemaal volgeboekt

Bijles in houtskeletbouw helemaal volgeboekt

Bijles in houtskeletbouw helemaal volgeboekt

Bij de Confederatie Bouw in Hasselt is afgelopen week de Timber Frame Academy van start gegaan. Deze opleiding laat bouwprofessionals kennismaken met houtskeletbouw, een bouwtechniek die bij ons nog niet zo ingeburgerd isals in de rest van Europa. “Een merkwaardige vaststelling”, vindt Rik Mondelaers van de Confederatie Bouw Limburg. “Bouwen met hout biedt een aantal voordelen die in de toekomst alleen maar aan belang winnen. De isolatienormen voor nieuwe gebouwen worden steeds strenger en houtskeletbouw leent zich goed voor energiezuinige projecten.”

De Timber Frame Academy kan dan ook op veel belangstelling rekenen. Alle 450 beschikbare plaatsen, verdeeld over 9 modules, waren binnen een week ingevuld. Vooral aannemers en architecten tonen grote interesse voor de opleiding, die bestaat uit zowel praktische als theoretische modules. De deelnemers kunnen bijvoorbeeld zelf een volledige houtskeletwoning wind- en waterdicht bouwen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.