Nieuws Limburg Bijna-Hasselaars halen 1 miljoen op

Bijna-Hasselaars halen 1 miljoen op

(Foto: Jobat - Mediahuis)

Bijna-Hasselaars halen 1 miljoen op

MyCellHub, een jong bedrijf dat weldra de hoofdzetel van Leuven naar Hasselt verhuist, heeft 1 miljoen euro vers kapitaal opgehaald. Daarmee kan hun platform, dat de efficiëntie van biotech en farmabedrijven tot 30% verhoogt, internationaal in de markt worden gezet.

Het miljoen komt van de Limburgse Investeringsmaatschappij LRM en bestaande aandeelhouders. Met de centen kan MyCellHub zijn modulair databeheer- en analyseplatform (SaaS), dat complexe workflows stroomlijnt en automatiseert, verder uitbouwen en vooral commercialiseren op internationaal niveau.

De toepassing van MyCellHub is speciaal ontworpen voor biotech- en biofarmabedrijven die geneesmiddelen ontwikkelen. Van zodra de fase van onderzoek en ontwikkeling achter de rug is, schaalt de productie op. Eenmaal in productie, gebeurt alles volgens gestandaardiseerde processen in cleanrooms of gecontroleerde labo-omgevingen en is het proces onderhevig aan strenge kwaliteitseisen. Op administratief vlak brengt dat heel wat uitdagingen met zich mee, terwijl bio-manufacturingbedrijven vooral in die levensfase net nood hebben aan efficiëntie en automatisatie.

“We zijn erg blij met deze nieuwe investeringsronde”, zegt Toon Lambrechts, co-founder & CEO MyCellHub. “We kunnen met het extra kapitaal de komende jaren nog verder inspelen op de sterk veranderende medische wereld, zoals cel- en gentherapie. Wij zijn klaar voor de toekomst.”

Reageer op dit bericht

Reacties

Kurt N. 2021-11-08 19:41:26

Succes mannen, ziet er veelbelovend uit!

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.