Nieuws Limburg Bilzerse innovatie helpt wereldwijd kinesisten vooruit

Bilzerse innovatie helpt wereldwijd kinesisten vooruit

Bilzerse innovatie helpt wereldwijd kinesisten vooruit

Gymna is een begrip in de wereld van de kinesitherapie. Het Bilzense bedrijf dat vroeger eigendom was van de familie Claesen, ontwikkelt, produceert en verdeelt onder de naam GymnaUniphy nog steeds wereldwijd innovatieve machines en toebehoren om mensen sneller, beter en eenvoudiger te laten genezen of aan hun conditie te laten werken. Dit bedrijf, dat na een MBO in 2006 in handen kwam van Neon Private Equity en het management, staat los van de verkooporganisatie Gymna, die als klant van GymnaUniphy, de producten in ons land verdeelt.

Verwarmde tafel
Beide bedrijven zitten in de lift. “GymnaUniphy is voortdurend bezig met innovatie,” zegt CFO Peter Sillen. “Dat doen we in diverse domeinen, zoals de revalidatie van sporters, toestellen die anticiperen op de vergrijzing, of allerlei hulpmiddelen om preventief jong en actief te kunnen blijven. Dit jaar verwachten we een omzetgroei van 15%. Deze groei wordt mede mogelijk gemaakt door de recente introductie van het zelf ontwikkelde revolutionaire toestel voor elektrotherapie, dat gekenmerkt wordt door de kenwaarden van GymnayUniphy: topkwaliteit, intelligentie, gebruiksgemak en aantrekkelijk design.”

Een andere therapie waar GymnaUniphy op inzet, is de behandeling van cellulitis via de zogenaamde Acoustic Wave Therapy. “Het apparaat slaagt erin om putjes van het vetweefsel weg te werken door probleemzones op het lichaam met geluidsgolven te behandelen,” weet marketing en communicatiemanager Joke Bongers. Een andere innovatie van GymnaUniphy is een behandelingstafel met ingebouwde warmte. “De patiënt moet zich bij de kinesist vaak uitkleden en heeft het koud, terwijl de therapeut zelf druk in de weer is en het meestal lekker warm heeft. Vandaar dat we de tafel nu kunnen verwarmen.”

Exclusieve sponsor van wereldcongres

GymnaUniphy breidt gaandeweg het marktaandeel overal ter wereld verder uit. “Zuid-Oost Azië is een absolute groeimarkt voor ons,” zegt Peter Sillen nog. “Het potentieel is er enorm en het in 2009 geopende verkoopkantoor in Hong Kong, kent een exponentiële groei.” Om nieuwe markten aan te boren, gelooft GymnaUniphy sterk in het grootschalige ‘World Congress for Physiotherapists‘ dat van 20 tot 23 juni plaatsvindt in Amsterdam. “We hebben dan ook gekozen om exclusieve sponsor te worden van dit 4-jaarlijkse evenement en daar al onze nieuwigheden uitvoerig te presenteren. Opmerkelijk voor een Bilzens bedrijfje…”

Belgische kinesisten die voor dit event willen afzakken naar de RAI in Amsterdam, maken bovendien kans om het revolutionaire toestel voor elektrotherapie, de nieuwe Gymna 400-reeks, te winnen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Straf: Simons stopt

De Limburgse modeontwerper Raf Simons hangt de kapstok aan de kapstok... Na 27 jaar kondigt hij het einde aan van… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.