Nieuws Limburg Bilzerse strips maken speedy van betonbouwer

Bilzerse strips maken speedy van betonbouwer

Bilzerse strips maken speedy van betonbouwer

Steenfabrieken Vandersanden blijft in het nieuws. Het bedrijf uit Bilzen kondigt een samenwerking aan met het Nederlandse Spaansen, waarbij prefab betonwanden voor casco-gebouwen, nog in de fabriek met bakstenen zullen bekleed worden. “Een revolutionaire totaaloplossing die de bouwtijd sterk zal verkorten”, aldus Vandersanden.

De evolutie naar prefab om de doorlooptijd van de projecten te verkorten, is niet nieuw. Het gebruik van steenstrips als aankleding van de wanden, zoals het Robobrick-systeem van Vandersanden, evenmin. Maar nu zullen er dus volledig keramisch afgewerkte gevels kunnen toegevoegd worden aan het bestaande beton-casco, wat de datum van oplevering nog eens sterk naar voor schuift. De totaaloplossing krijgt de naam Gevelklaar en is het fundament voor een intensief innovatietraject van beide familiebedrijven.

Volgens Spaansen en Vandersanden wordt hiermee niet alleen de doorlooptijd van de bouw aanzienlijk ingekort, ook de kosten en de CO2-uitstoot worden sterk gereduceerd. Er vindt immers minder werfverkeer plaats en met de strips wordt 60% bespaard op materialen, in vergelijking met volle bakstenen.

“Wij zijn blij om samen met Spaansen deze duurzame oplossing vorm te geven”, vertelt Maarten Leën, directeur New Business Development en R&D bij Vandersanden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Brussel, Hasselt
Brussel

A2o breekt de ban in Brussel

De architecten van het Hasseltse kantoor A2o hebben een reeks van prestigieuze projecten binnengehaald in onze hoofdstad. Zopas werd nog… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.