BistroLieteberg_005_DavinaPeusens_DianaLievens

Bistro in Zutendaal brengt Vlaamse klassiekers

Onder impuls van de gekende chef Hilaire Spreuwers werd zopas de keuken geopend van Bistro Lieteberg in Zutendaal. Bezoekers van het Blotevoetenpad of het insectenmuseum kunnen er terecht voor vlaai, broodjes en de Vlaamse klassiekers onder de warme gerechten.

De Lieteberg is een bezoekerscentrum waar diverse activiteiten plaatsvinden en vertrekken. Het meest gekende is het Blotevoetenpad, een tocht door de natuur met diverse soorten ondergrond. In het centrum zelf is een bistro ondergebracht, en die is na een volledige opwaardering zopas heropend. De zaak wordt 7 op 7 gerund als een zelfbedieningsrestaurant met 80 zitplaatsen.

De exploitatie gebeurt door vzw Arbeidskansen, waar mensen tewerkgesteld worden ‘met een afstand tot de arbeidsmarkt’. Zij zullen onder leiding van horeca-coördinator Hilaire Spreuwers, de bezoekers voorzien van broodjes, vlaai en gerechten als videe, stoofvlees of balletjes in tomatensaus.

Arbeidskansen vzw heeft nog meer horecazaken onder contract, zoals taverne De Kolonie in As en de grootkeuken op industrieterrein Kieleberg in Bilzen.