Nieuws Limburg Blader onder de blakende zon: Limburgs leesvoer voor ondernemers!

Blader onder de blakende zon: Limburgs leesvoer voor ondernemers!

Blader onder de blakende zon: Limburgs leesvoer voor ondernemers!

Het is al voor de 37ste keer dat Made in Limburg een magazine uitbrengt. Met opnieuw de meest interessante achtergrondverhalen van Limburgse ondernemers. Het hele nummer kan je nu doorbladeren via deze link of via de app consulteren. Een apart artikel lezen: volg dan de links in het overzicht dat hieronder staat. Leesvoer voor onder de zon!

– We beginnen met een overzicht van de 10 meest gelezen artikels van afgelopen maand. Daarbij ook meteen het meest gelezen artikel ooit in 10 jaar Made in Limburg: het overlijden van chef-kok Moke.

– Op de cover prijkt het hoofd van Raf Degens, hoofd van Corda Campus. Hij vertelt in geuren en kleuren over zijn spectaculaire rit van de schuine schans: CEO Binnenstebuiten.

Hoe zou het zijn met… Eric Martens? Na de verkoop van zijn bedrijven is hij niet op een berg in Toscane gaan zitten, maar ondersteunt hij jonge bedrijven die zijn alziend oog en advies goed kunnen gebruiken!

– Ondernemen is met vallen en opstaan: dat weten ze bij Aerotrim in Pelt maar al te goed. Grote investeringen omdat het goed ging, vervolgens een desastreuze brand, dan opnieuw 15 miljoen investeringen en toen brak de coronacrisis uit… Maar bedrijfsleider Herman Standaert heeft zijn team ook daar doorheen geloodst.

New Kid on the Block in Kermt: dat is Raf Ketelslagers van Verswinkel Lekker Dichtbij. Omdat hij als beroepsfotograaf weinig omhanden had, opende hij dan maar een buurtwinkel. Doe het maar!

– Mondmaskers, handschoenen, schorten en plexischermen: dat wordt het nieuwe normaal als we gaan winkelen of werken. Onze fotograaf volgde de opstart van de handel van dichtbij en bracht de mooiste mondmaskers van de werkende bevolking in beeld: Limburg voor de lens!

– In de rubriek Spraakmakend trekken we door de Groene Delle. Of moeten we zeggen Industriegebied Zolder-Lummen Zuid? De recente beslissing van de Vlaamse regering maakt iedereen boos, inclusief de minister zelf. Het is duidelijk dat de acute waterschaarste dezer dagen zorgt voor een gebrek aan water om in de wijn te doen…

Den Buro van de CEO is deze maand die van Louis Kemps. De CEO van Itzu leidt onze journalist rond in het moderne kantoorgebouw en vertelt met plezier alle anekdotes over de voorwerpen die in zijn kantoor verzameld zijn.

– SCIA is geen bekend rap-trio uit Aarschot of Zuid-Koreaans automerk, maar een Europese marktleider in rekensoftware. Het bedrijf met 120 medewerkers bevindt zich op de Corda Campus en heeft het daar uitstekend naar zijn zin. Dat vertelt CEO Hilde Sevens in de Verborgen Parel.

Unizo Limburg legt in een kort artikel uit wat de tijdelijke werkloosheid inhoudt als je meteen of later, deze werknemers moet laten gaan.

– Raf Jansen van Luco laat achter de schermen kijken: zijn favoriete restaurant, auto en vakantiebestemming? Hij vertelt het in Out of Office.

– Immer vrolijk, dyanamisch en positief: dat is Lidia Paletta van Hotel Zuid. In onze rubriek over vrouwelijke ondernemers, doet zij haar verhaal. PrĂ© en post-corona!

– Lokaal kopen? Jaaaa, zo veel mogelijk! Maar altijd en overal? Journalist Kurt Meers geeft er, met een korreltje zout, zijn gedacht over in de maandelijkse column.

Een lang weekend om dit aan de zwembadrand te lezen: ga ervoor! Nog de hele maand staat deze editie online. Eind juni zijn we er opnieuw.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.