Nieuws Limburg “Blijf aan het werk als het kan”

“Blijf aan het werk als het kan”

“Blijf aan het werk als het kan”

Voka Limburg en Confederatie Bouw Limburg roepen de gezonde medewerkers op om binnen de strikte overheidsmaatregelen te blijven werken. Het wordt hierin gesteund door ziekenhuisdirecteuren Yves Breysem (Jessa) en Erwin Bormans (ZOL). “Indien de nodige voorzorgsmaatregelen in acht genomen worden, is het gezondheidsmatig perfect mogelijk om te werken. Alleen zo houden we onze samenleving intact”, zeggen Johann Leten (Voka) en Chris Slaets (CBL).

“We vangen bij onze ondernemingen steeds meer signalen op dat medewerkers simpelweg niet meer komen opdagen. Zelfs de vakbonden sporen bij sommige bedrijven aan om het werk neer te leggen. Deze acties leggen een bom onder onze samenleving. Wij roepen daarentegen op om aan het werk te blijven en te #werkenvooronswelzijn”, zeggen Johann Leten en Chris Slaets.

Ze worden hierin gesteund door ziekenhuisdirecteuren Yves Breysem (Jessa) en Erwin Bormans (ZOL). “Dit soort acties keuren we absoluut af en zijn eigenlijk ook een kaakslag voor al het zorgpersoneel dat wel aan het werk moet blijven én dat godzijdank ook doet.”

Yves Breysem en Erwin Bormans benadrukken eveneens dat het gezondheidsmatig perfect mogelijk is om te werken als alle maatregelen in acht genomen worden. “Het is onze plicht om de zorg voor zieke mensen draaiende te houden, maar laat ons ook respect hebben voor de mensen die onze economie in gang willen houden. Alleen door samenwerking kunnen we deze crisis overbruggen”, zegt het duo.

“Ondernemingen willen economie in gang houden”
Johann Leten en Chris Slaets: “We hebben inderdaad het grootste respect voor de zorgsector en hun ongeziene vastberadenheid om dit virus te overwinnen. Maar achter deze frontlijn zijn er ook heel wat ondernemingen die onze economie in gang willen houden. Gezonde medewerkers zijn hiervoor een belangrijke motor. Daarom deden we afgelopen weekend met alle sociale partners al een oproep om aan het werk te blijven.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.