Nieuws Limburg Blondje breekt uit over Hasseltse abdijmuren

Blondje breekt uit over Hasseltse abdijmuren

Blondje breekt uit over Hasseltse abdijmuren

arvumDe Hasseltse brouwerij Jessenhofke en de boer van de adbijsite Herkenrode, gaan hun brouwsel Arvum ook buiten de abdijmuren verkopen. De reacties op het bittere, blonde biertje zijn zo positief dat het nu ook in de cafés uit de tapkraan zal komen. Gert Jordens van de brouwerij wijt het succes aan de unieke samenstelling van de ingrediënten. De gerst (met een houttoets) komt van de Herkenrode zelf, en de hop van een teler uit Poperinge, die dit als enige in ons land op een biologische manier fabriceert. Als water wordt het zetmeelhoudend water van seitanmakerij Maya uit Hasselt gebruikt.

Het eerste vat Arvum werd afgelopen weekend aangeslagen in Kaffee den Egel. Bedoeling is om het gamma van streekbieren uit te breiden, zodat Hasselt, naast de jenever, op twee paarden kan wedden om dorstige toeristen te verrassen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.