Nieuws Limburg BME test orderpicking met virtuele bril

BME test orderpicking met virtuele bril

BME test orderpicking met virtuele bril

Het Genkse bedrijf BME, gespecialiseerd in de logistieke afhandeling van e-commerce-transacties, gaat onderzoeken hoe moderne technologie de productiviteit van hun magazijnmedewerkers kan verhogen. Met behulp van ‘smart glasses’ wordt getest of handenvrij orderpicken mogelijk wordt.

BME gaat voor het onderzoek een samenwerking aan met RMDY, een expert in virtual & augmented reality. Door de speciale bril te dragen, zullen de medewerkers zonder hun handen te gebruiken de barcodes op de rekken kunnen scannen. De bril is geconnecteerd met de database voor stockbeheer, waardoor de goederen zonder foutenmarge in en uit de rekken kunnen gehaald worden. Of die doelstelling realistisch is en kan bijdragen tot een meer efficiënte workflow, zal nu intensief worden getest.

“Er bestaan vandaag al enkele toepassingen met smart glasses, zelfs binnen de logistieke sector, maar we merken dat de meerwaarde nog te beperkt is”, zegt Daniel Ciccodemarco, Managing Director van BME. “Innovatie is pas succesvol als ze een meerwaarde biedt voor het bedrijf, de werknemer en de klant. Daar streven we naar.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Lanaken, Maasmechelen
Lanaken

Meers neemt Gebroeders Crijns over

Na jaren van intense samenwerking gaat logistiek- en transportbedrijf Gebroeders Crijns uit Maasmechelen deel uitmaken van Meers Transport uit Lanaken.… Lees meer

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.