BMW laat de X1 in Nederlands Limburg bouwen

Niet alleen de Mini (in diverse modellen) maar ook de BMW X1 zou weldra bij VDL Nedcar in Born worden gebouwd. Dat weet de economische website Wijlimburg.nl.

bmw-x1De populariteit van VDL Nedcar houdt niet op. Nadat het bedrijf in 2014 de productielijnen heropstartte, steeg het aantal medewerkers van 1.500 naar 4.000. Met de komst van de Mini Countryman worden er 1.200 nieuwe mensen gezocht, die in een tweeploegensysteem moeten gaan werken.

In de Nederlandse pers wordt nu gezegd dat de BMW X1 ook in Born gaat geproduceerd worden. Deze crossover heeft dezelfde bodemplaat als de Mini Countryman en zou dus op dezelfde productielijn kunnen geassembleerd worden. De populariteit van het model overtreft de capaciteit in het Duitse Regensburg, waardoor BMW op zoek is naar bijkomende mogelijkheden.

Dat er voor VDL Nedcar zou gekozen worden, mag geen verrassing zijn, aangezien daar de capaciteit nog gevoelig omhoog kan. De Limburgse autobouwer heeft eerder al aangegeven dat het ambitie koestert om 8.000 mensen tewerk te stellen in Born.