Nieuws Limburg Bo start in de Bosch met B&B & more…

Bo start in de Bosch met B&B & more…

Bo start in de Bosch met B&B & more…

Het was een droom van Bo Minten om zelf een eigen horecazaak op te starten. En kijk: met de Bosch in Lummen heeft ze enkele weken geleden een B&B mét restaurant geopend. “Ondanks de beperking door corona hebben we de start niet gemist”, aldus de enthousiaste gastvrouw.

Bo Minten (28) is jurist van opleiding. “Tijdens mijn studies werkte ik in de horeca, en ondervond al snel dat daar mijn passie lag”, vertelt ze. “Na een eerste werkervaring in Antwerpen, ben ik in Stiemerheide aan de slag gegaan, waar ik tot enkele weken geleden met veel plezier fungeerde als senior salesmanager. Met de opstart van de Bosch breekt een nieuwe episode in mijn carrière aan.”

De Bosch is de nieuwe naam voor Hove St-Paul, het gekende restaurant en B&B in Lummen. “Eind 2019 was me ter ore gekomen dat Wim Vandenhove wou stoppen”, zegt Bo. “Een opportuniteit die ik niet mocht laten liggen, want het was altijd een droom om zelf een eigen zaak te gaan runnen. Begin maart 2020, exact een week voor de eerste lockdown, is de overname gefinaliseerd. Vervolgens heb ik 9 maanden de tijd genomen om het concept uit te werken, het interieur een beetje te moderniseren en een nieuw team samen te stellen.”

Op 1 januari is de Bosch officieel open gegaan. “De vijf kamers van onze B&B zijn meteen goed volgeboekt. In het arrangement dat we aanbieden, mogen we daarbij maaltijden op de kamer serveren. Een formule waar duidelijk behoefte aan is. Het is uiteraard niet de ideale start, maar we zijn toch druk in de weer. We kijken er erg naar uit om ook het restaurant, met focus op goede producten van lokale bodem, op volle kracht te gaan uitbaten.”

De nieuwe gastvrouw heeft nog wel meer plannen met de Bosch. “We gaan zelf thematische events organiseren, zoals een aangepast menu met live-muziek voor gelegenheden als Valentijn of Moederdag. Daarnaast willen we kunstenaars de kans bieden om een maand lang hun werken in ons restaurant te exposeren. Meteen een leuke manier om ons interieur telkens te vernieuwen en de klanten telkens een nieuwe beleving voor te schotelen. Want daar doen we het voor: onze gasten een memorabele ervaring bijbrengen.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Genk
Genk

Force Majeure forceert de doorbraak

Force Majeure, de eerste volledig alcoholvrije brouwerij van België, heeft een contract afgesloten met Weynants, een belangrijke verdeler van trappistenbieren.… Lees meer

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.