Nieuws Limburg Bob Geerkens legt voor 2e keer boeken neer

Bob Geerkens legt voor 2e keer boeken neer

Bob Geerkens legt voor 2e keer boeken neer

Soleco Green Energy, het installatiebedrijf van zonnepanelen waarmee Bob Geerkens een doorstart maakte van het failliet verklaarde Soleco, heeft dinsdag de boeken neergelegd. Dat heeft de duidelijk geëmotioneerde zaakvoerder bevestigd. “De overname van (het oude) Soleco heeft een enorme druk op mijn schouders gelegd,” zegt Geerkens. “Die druk werd uiteindelijk zowel psychisch als financieel te zwaar. Ik zag geen andere mogelijkheid meer.”

In oktober 2013 nam Bob Geerkens onder de naam Soleco Green Energy het bedrijf over, dat hij vijf jaar eerder als Soleco had opgericht samen met Bart Olijslagers. Het oude Soleco (onder de vennootschapsbenaming Ocelost) werd een jaar geleden failliet verklaard, na een periode onder het statuut van WCO te hebben gewerkt. Net zoals zoveel bedrijven in de zonnesector, had Soleco te lijden onder de afbouw van de subsidies voor zonnepanelen.

Bob GeerkensDankzij de doorstart konden 12 jobs gered worden. Het voorbije jaar heeft Geerkens er alles aan gedaan om het bedrijf terug op de rails te zetten, echter zonder succes. “Het voorbije jaar hebben we nog 2.000 zonnepanelen geplaatst,” aldus Geerkens. “Maar de beperkte marges, de hogere kosten en de naweeën van de WCO, zorgden er voor dat de rendabiliteit onder druk stond. Ook het regeringsbeleid speelde ons niet in de kaart. Afgelopen maanden is getracht het tij te doen keren, onder meer door de verkoop van de onderhoudstak en de afbouw van personeel, maar helaas zonder succes.” Maandag doet de rechtbank in Tongeren uitspraak over het mogelijk faillissement.

Voor alle duidelijkheid: de tak voor het onderhoud van zonnepanelen, die destijds Soleco Technics heette en intussen onder de naam Solar Assistance opereert, staat volledig los van het verhaal van Geerkens. “De mensen met een onderhoudscontract bij ons mogen dus op beide oren slapen,” zegt Jeroen Reijnen, Managing Director van Solar Assistance.

GC/KMe

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.