Nieuws Limburg Bob Geerkens ontgoocheld over opheffen bescherming

Bob Geerkens ontgoocheld over opheffen bescherming

Bob Geerkens ontgoocheld over opheffen bescherming

Het zonnepanelenbedrijf Soleco zal geen verlenging krijgen van zijn bescherming tegen schuldeisers. Dat heeft de rechtbank van koophandel in Tongeren beslist. Zaakvoerder Bob Geerkens is teleurgesteld en gaat alvast in beroep.

Het zonnepanelenbedrijf Soleco vroeg midden mei bescherming aan tegen zijn schuldeisers onder de Wet op de Continuïteit van de Ondernemingen (WCO). Het zonne- energiebedrijf was in moeilijkheden geraakt door een combinatie van factoren: de (toen) dreigende importheffing op zonnepanelen, de snelle afbouw van de Vlaamse subsidies en tegenslagen bij een aantal grote projecten. Om het bedrijf de kans te geven zich te heroriënteren, vroeg Soleco daarom de bescherming aan. De rechter gunde het bedrijf vorige week tot 15 juli om een aantal bijkomende gegevens te verstrekken. Daarna zou er een eventuele verlenging toegekend worden.

Maandag werd al een eerste evaluatie gehouden. De voorzitter van de rechtbank liet zich niet vermurwen en besloot om de bescherming niet te verlengen. “De voorzitter vreest immers dat er nooit voldoende voldoende duidelijkheid zal komen in de relaties tussen de verschillende vennootschappen rond Soleco,” zegt persrechter Roger Vanmol van de rechtbank van koophandel in Tongeren. Daarmee lijkt de voorzitter te verwijzen naar het dossier van cateraar Bart Claes, waar er sprake was van een kluwen van vennootschappen rond de spilvennootschap die de bescherming had aangevraagd. Dat dossier werd ook door de rechtbank van Tongeren behandeld. Zoals bekend werd Bart Claes nv uiteindelijk failliet verklaard.
Bob Geerkens
Ontgoocheld

Zaakvoerder Bob Geerkens is bijzonder ongelukkig met het vonnis van de rechtbank. “Ondanks het positief advies van zowel de procureur als de gedelegeerd rechter, werd de verlenging niet goedgekeurd”, zegt Geerkens ontgoocheld. “We hadden nochtans al een akkoord met de bank en met de grootste leverancier, een Chinese producent van zonnepanelen. De meerderheid van de overige schuldeisers, die meestal een kleiner bedrag te goed hebben, zou ook volledig vergoed worden.
We hadden al concrete contacten met kandidaat-investeerders. Met andere woorden, we hadden alles in stelling gebracht om de voortzetting van ons bedrijf te garanderen. Ik begrijp dit dan ook niet”, aldus Geerkens.

Beroep

Geerkens gaat alvast in beroep bij het Hof van Beroep in Antwerpen.
Dat houdt in dat het bedrijf van bescherming tegen de schuldeisers blijft genieten tot het vonnis in beroep is uitgesproken. “We zullen alles in het werk stellen om te bewijzen dat dit bedrijf levensvatbaar is en dat ons plan de schuldeisers ten goede komt”, aldus nog Geerkens.

Dochterbedrijf Soleco Technics, die instaat voor het onderhoud, is buiten de WCO-aanvraag gehouden.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.