Nieuws Limburg Bocholtse stellingmaker klimt weer stukje hoger

Bocholtse stellingmaker klimt weer stukje hoger

Bocholtse stellingmaker klimt weer stukje hoger

Wat 34 jaar geleden begon als een probeersel in de oude melkerij van Achel, is vandaag een internationale holding met zo’n 1300 werknemers. Orion Metal heeft nu evenwel de hoofdzetel in Kaulille (Bocholt), waar metalen steigers worden geproduceerd voor grote internationale ondernemingen. “De familie Brinkmann heeft dit bedrijf stelselmatig uitgebouwd, met vestigingen in China, Polen en Tsjechië,” vertelt directeur Thieu Philippens, al 26 jaar actief bij Orion Metal. “We betekenen dus toch wel iets in deze sector. Onze producten worden vooral verkocht aan off-shorebedrijven en bruggenbouwers. Precies een sector die onder de internationale crisis zwaar te lijden heeft gehad. Vandaar ook dat we in 2008 zwaar hebben moeten herstructureren. Waar we in Bocholt toen zo’n 240 mensen tewerkstelden (waarvan 180 in vast dienstverband), hebben we dat moeten afbouwen tot minder dan 90. Van drie ploegen gingen we meteen naar één. In 2010 is de omzet toegenomen (bijna verdubbeld tot 15,8 miljoen), maar de verliezen zijn gebleven. Pas nu, in 2011 is er op ieder vlak beterschap. Intussen tellen we alweer zo’n 100 medewerkers, die in 2 ploegen werken.”

Orion Metal heeft recent ook een afdeling voor de verhuur van steigers opgestart. “Omdat voor deze activiteit de ruimte te klein is geworden, hebben we zo’n 2 hectare bijgekocht, waar we bijkomende bedrijfsruimte op willen bouwen. We zijn bovendien ook nog Europees distributiecentrum geworden, dus qua bedrijvigheid mogen we hier zeker niet klagen…”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.