Nieuws Limburg Bodson fuseert zijn ASL met Nederlanders

Bodson fuseert zijn ASL met Nederlanders

Bodson fuseert zijn ASL met Nederlanders

Luchtvaartmaatschappij ASL uit Hasselt gaat een fusie aan met JetNetherlands. Dat heeft zaakvoerder Philippe Bodson bekendgemaakt. Het nieuwe bedrijf zal JetNet Alliance Group heten en heeft de ambitie om een vooraanstaande speler te worden in de Europese luchtvaartsector (van privévliegtuigen). Naast businessvluchten worden er ook opdrachten uitgevoerd voor repatriëringen, orgaantransport of skireizen.

ASL-1“De onderhandelingen hebben meer dan een jaar geduurd, wat aangeeft dat er heel grondig werd nagedacht over de gemeenschappelijke strategie die we in de toekomst zullen hanteren,” zegt Bodson. “De fusie laat toe om nieuwe opportuniteiten te zoeken, onze kennis te delen en onze vloot te optimaliseren. De strengere Europese regelgeving en markttendensen laten steeds minder ruimte voor kleinere spelers in de markt.”

ASL werd opgericht in 1997 en heeft intussen meer dan 20 vliegtuigen in beheer. JetNetherlands zag het levenslicht in 2001 en is met 14 vliegtuigen momenteel marktleider voor privévluchten in Nederland. Er zullen in totaal meer dan 100 mensen voor de nieuwe groep werken, inclusief 65 piloten.

Philippe Bodson heeft naast ASL ook belangen in AllWays Events, Total Event Support, reisbureau ASL Travel en cateringbedrijf Gustus.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.