Nieuws Limburg Boerenbond betaalt mee voor overname Noliko

Boerenbond betaalt mee voor overname Noliko

Boerenbond betaalt mee voor overname Noliko

De Boerenbond heeft via haar investeringspoot Agri Investment Fund een belangrijke participatie genomen in het beursgenoteerde diepvriesgroenten- en aardappelbedrijf PinguinLutosa. Het neemt de aandelen in de Westrozebeekse gigant over van KBC Private Equity.

Tegelijk werd enkele weken geleden een kapitaalverhoging doorgevoerd van 44 miljoen euro. De nieuwe aandeelhouders doen hieraan mee, maar ook de kleinere, bestaande investeerders krijgen de kan om in te tekenen. Het verse geld moet dienen om de overname van het Breese bedrijf Scana Noliko te financieren. In maart 2011 had PinguinLutosa al aangekondigd dat het voor 155 miljoen euro Scana Noliko zou kopen. Ook de GIMV heeft toen extra middelen vrijgemaakt om het Limburgse groetenbedrijf in te lijven.

Het concern PinguinLutosa heeft ruim 3000 medewerkers in dienst en realiseert een jaaromzet van meer dan 750 miljoen euro. Scana Noliko moet het stellen met 527 mensen die per jaar voor zo’n 173 miljoen euro verkopen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.