Nieuws Limburg Bolster koopt park voor nieuwe vestiging

Bolster koopt park voor nieuwe vestiging

Bolster koopt park voor nieuwe vestiging

Eef Coolen van het snelgroeiende tuinbedrijf Bolster heeft in Stevoort het park Natuur en Cultuur gekocht. Bolster zal er planten telen en stockeren om tuinen mee aan te leggen, maar ook een nieuwe activiteit opstarten in het telen van biologische groenten en fruit.

Eef Coolen, onlangs nog uitgeroepen tot beste jonge vrouwelijke ondernemer van het land, is een bezig bij. Haar tuinbedrijf Bolster, dat opereert vanuit Diepenbeek, groeit als… kolen. In die mate dat ze nu een tweede vestiging zal opstarten. Daarvoor heeft ze in Stevoort het park van Albert Navez gekocht. Op deze locatie werd jarenlang buxus gekweekt en in diverse modellen gesnoeid. Na een faillissement was de kwekerij openbaar te koop. Bolster deed het hoogste bod (155.000 euro) en koestert ambitieuze plannen voor de nieuwe uitvalsbasis.

“Vooreerst zullen we de activiteiten als kwekerij aanhouden”, zegt Eef Coolen. “We hebben hier de plaats om diverse planten en bomen te laten groeien die we later in onze tuinontwerpen kunnen inpassen. Er zal tevens ruimte worden vrijgemaakt om plantgoed te stockeren.”

Bolster gaat de locatie in Stevoort ook gebruiken om onbespoten fruit en groenten te telen. “Dit niet alleen voor de verkoop, maar ook om mensen te tonen hoe ze zelf een biologische moestuin kunnen aanleggen en onderhouden”, vertelt ze. “We profileren ons als een ecologisch en duurzaam bedrijf, en dat willen we met deze biologische kwekerij ook uitdragen naar de buitenwereld.” Mogelijk wordt het woonhuis dat in het park ligt, omgevormd tot een kleine horecazaak, waar de producten uit eigen tuin kunnen verwerkt worden tot gezonde voeding.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.