Nieuws Limburg Boonen grote triomfator op design-awards

Boonen grote triomfator op design-awards

Boonen grote triomfator op design-awards

Frédéric Boonen van Boonen Design Studio heeft zopas als enige Limburger een Henry Van de Velde Award mee naar huis mogen nemen. Het gaat om de meest prestigieuze onderscheiding voor ontwerpers in ons land.

Ook het product zelf is op en top Limburgs. Boonen ontwierp namelijk een vuurblok, de Haspencube, genoemd. Het blok is bedoeld om de fruitplantages warm te houden als de temperatuur dreigt om de oogst te beschadigen. Vandaag worden hiervoor blikken potten gevuld met paraffine, maar de boer kan dit niet zelf bijvullen en moet de lege potten ophalen en nieuwe plaatsen. Met de Haspencube, die bestaat uit gerooide appelbomen en paraffine, brandt het hele blok volledig op.

Daarbij is het product gemaakt van een mengeling van 800.000 gerooide appelbomen, en dus is ook de grondstof helemaal uit Haspengouw. De klant waarvoor Frédéric Boonen het vuurblok heeft gemaakt, is Hasepenwood, het sociaal en maatschappelijk geïnspireerde bedrijf van Bart Dooms en Erik Meylemans.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.