Boorders uit Beringen bedacht met de beker

IFTech uit Beringen, internationaal gerenommeerd voor geothermische installaties, heeft van de beroepsfederatie Techlink een nationale onderscheiding gekregen. Het winnende project was een installatie voor het R-gebouw van de Genkse ZOL-campus.

Afgelopen vrijdag vond in Thor Central in Genk een kleurrijke avond plaats. Techlink, de Belgische beroepsfederatie voor fabrikanten, distributeurs, installateurs en bedrijven die instaan voor onderhoud en energie- en afvalbeheer, had alle leden naar Limburg laten komen voor een (onder meer) de uitreiking van de Techlink Awards. Eén van de drie hoofdprijzen werd toegekend aan IFTech uit Beringen, specialist in grondwatertechnologie, warmtepompen en thermische installaties.

Het winnende project werd gerealiseerd in Genk, waar een geothermische energievoorziening werd geplaatst in het nieuwe R-gebouw van Ziekenhuis Oost-Limburg. Voor wie het echt wilt weten: het ging om een "bivalent systeem dat een warmtekoudeopslagput en een geothermische warmtepomp combineert met een lucht-water warmtepomp".

Raf Schildermans, directeur van IFTech, preciseert: “Wij hebben de klant bovendien een all-in contract aangeboden, wat wil zeggen dat zowel het ontwerp als de installatie en het onderhoud, als pakket werd aangeboden. Ook dat heeft allicht meegespeeld in de beslissing van de jury om ons de Techlink Award toe te kennen."