Nieuws Limburg Borealis boekt 507 miljoen euro winst

Borealis boekt 507 miljoen euro winst

Borealis boekt 507 miljoen euro winst

De chemische groep Borealis, die onder meer in Beringen een belangrijke fabriek heeft, wist het boekjaar 2011 af te sluiten met een winst van 507 miljoen euro. Dat is 52 procent meer dan in 2010.

2011 was een zeer veranderlijk jaar. In de eerste helft van het jaar verbeterde het economische klimaat, maar in de tweede helft ging het weer slechter, voor een deel als gevolg van de schuldencrisis die niet opgelost raakte. Dat had diepgaande gevolgen en holde vooral in Europa de marges sterk uit. De meerwaarde kwam er wel van het bedrijfssegment Base Chemicals, dat minder te lijden had onder de verandering in marktstemming. De cashkoe werd evenwel plasticproducent Borouge, de joint venture van Borealis en ADNOC in Azië en het Midden-Oosten.

In Europa werd fors geïnvesteerd in de fabrieken in Oostenrijk en Zweden. In Frankrijk werd een producent van meststoffen overgenomen. Maar de grootste investering, van meerdere miljarden, gebeurde in Abu Dhabi voor de opstart van Borouge 3.

“Ik verwacht voor 2012 een jaar vol uitdagingen, maar ik heb er alle vertrouwen in dat Borealis sterk zal blijven presteren in 2012, door zich te blijven focussen op zijn vier pijlers: veiligheid, innovatie, operationele en commerciële uitmuntendheid,” aldus Zijne Excellentie Khadem Al Qubaisi, voorzitter van de Supervisory Board van Borealis.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.