bosmans lommel

Bosmans bekroond voor voedselveilige verpakking

Het spreekt voor zich dat verpakkingen van voedingswaren veilig moeten zijn. Er mogen bij de bedrukking bijvoorbeeld geen schadelijke inkten gebruikt worden die zich vermengen met spijs en drank. Bedrijven die de nodige kwaliteitsgaranties voor voedselveiligheid en traceerbaarheid kunnen voorleggen, worden bekroond met een felbegeerd BRCGS-certificaat. Als eerste in de sector heeft Drukkerij Bosmans in Lommel zo'n getuigschrift binnengehaald.

Drukkerij Bosmans is al langer gespecialiseerd in voedingsgeschikte verpakkingen. Om in die niche verder te kunnen groeien, heeft het bedrijf van Bern Bosmans onlangs de hoog aangeschreven BRCGS-certificering verworven. Daarmee zijn ze de eerste drukkerij in de regio die deze bijzondere norm aan de muur mag hangen. Voor voedingsproducenten is de erkenning een teken dat Bosmans sterke garanties kan voorleggen op het vlak van voedselveiligheid, traceerbaarheid en kwaliteit. Een onmiskenbare commerciële troef.

“Het certificaat helpt vertrouwen opwekken in de distributieketen", aldus Bern Bosmans. "Om deze erkenning te ontvangen, wordt het bedrijf op meer dan 300 punten getoetst, zowel op papier als op de werkvloer. Alleen bedrijven die op maximaal 10 van deze punten een opmerking krijgen, behalen het hoogste niveau. In Limburg zijn we de eerste drukkerij met die titel. Daarvoor hebben we enkele essentiële aanpassingen in ons bedrijf doorgevoerd, zoals de indeling op de werkvloer. Bovendien hebben we voor onze medewerkers nieuwe richtlijnen op het vlak van hygiëne uitgevaardigd.” Met resultaat, dat is nu duidelijk.