Nieuws Limburg Bouts slachtoffer van oplichtersbende

Bouts slachtoffer van oplichtersbende

Bouts slachtoffer van oplichtersbende

Brandstoffenhandel Bouts uit Hasselt is het slachtoffer geworden van een grote brandstoffraude met tankkaarten. Dat blijkt uit de zaak die vrijdag op de correctionele rechtbank van Tongeren is behandeld. Via een vennootschap uit Brussel werden twee tankkaarten aangevraagd bij Bouts waarmee stromannen in 2012 tussen 113.000 en 150.000 euro diesel gingen tanken met tankwagens. Na de tankbeurten legde de vennootschap de boeken neer en bleef de brandstoffenhandel achter met de schulden van de onbetaalde facturen, interesten en andere kosten die momenteel al meer dan 200.000 euro bedragen.

Sahin K., die als stroman hielp met de brandstoffenfraude, was zelf niet aanwezig op de zitting. Mogelijk zijn er nog andere partijen betrokken in deze zaak die via andere vennootschappen ook tankkaarten aangevraagd en misbruikt hebben. De advocaat van Bouts vroeg dat een soortgelijke zaak tegen Serge B. samengevoegd zou worden, maar daar ging de rechter niet op in. Volgens de verdediging vertoont deze zaak gelijkenissen met een ander dossier dat in West-Vlaanderen onderzocht wordt.

Tegen Sahin K. wordt een gevangenisstraf van 14 maanden geëist en een provisionele schadevergoeding van 50.000 euro. Uitspraak volgt op 3 oktober.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.