Nieuws Limburg Bouw gestart van 2 turbines op Genk Noord

Bouw gestart van 2 turbines op Genk Noord

Bouw gestart van 2 turbines op Genk Noord

Op dit moment worden de funderingswerken aangevat voor de bouw van 2 nieuwe windturbines aan de terril van Winterslag. De turbines van de nv Limburg Windt (LRM en Aspiravi) zullen vanaf eind dit jaar samen groene stroom produceren voor 2.800 gezinnen. Zo wordt een CO2-uitstoot vermeden van 4.479 ton per jaar.

Limburg windtDe nieuwe windmolens in Genk Noord zijn van het type Vestas V100, met een ashoogte van 125 meter. De wieken hebben een lengte van 49 meter.

De onderneming Limburg Windt heeft tot dusver zowat de helft van alle windmolens in Limburg gebouwd. Ze laten toe dat burgers mee kunnen investeren in de projecten door deelbewijzen te kopen (aan 125 euro per stuk). Dit gebeurt via de cvba’s Limburg wind en Aspiravi Samen. Momenteel tellen deze coöperatieven al bijna 8.000 kleine investeerders. Ze hebben tot dusver een dividend van 4 procent uitgekeerd gekregen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.