Nieuws Limburg Bouw heeft tijdgebrek door hevige regenval

Bouw heeft tijdgebrek door hevige regenval

Bouw heeft tijdgebrek door hevige regenval

Door de intense regenval raken heel wat bouwwerken in tijdnood. Vooral wegen-, dak- en andere weersgevoelige werken lopen vertraging op. De Confederatie Bouw Limburg vraagt daarom begrip en de nodige soepelheid aan de opdrachtgevers.”Want het probleem is dat de vele regenbuien van de jongste maanden door het KMI niet als ‘regendagen’ worden bestempeld,” zegt directeur Rik Mondelaers van de Confederatie Bouw Limburg.

“Alleen dagen met meer dan 2 uur regen tussen 7 en 17 uur komen hiervoor in aanmerking. En alleen deze erkende dagen kunnen volgens de contractuele bepalingen bij de afgesproken uitvoeringstermijn worden gerekend. Vandaar dat wij aan de Limburgse gemeentebesturen een brief geschreven hebben waarin we vragen om rekening te houden met deze uitzonderlijke omstandigheden en niet meteen met boetes beginnen te zwaaien. Die soepelheid laat de aannemers toe om bij hevige regenval even te wachten tot de werf het toelaat om kwalitatief goed werk te leveren.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.