Nieuws Limburg Bouwbedrijf Bema in Lommel legt boeken neer

Bouwbedrijf Bema in Lommel legt boeken neer

Bouwbedrijf Bema in Lommel legt boeken neer

Het bouwbedrijf Bema Algemene Ondernemingen uit Lommel heeft de boeken neergelegd. Dat heeft de redactie uit goede bron vernomen. Allicht zal donderdag het faillissement worden uitgesproken.

peter luykxBema is een gekend bouwbedrijf. Niet alleen omdat het al bestaat sinds 1898 (tot 1992 in het centrum van Lommel, nadien op de industriezone Balendijk), maar ook omdat de huidige bedrijfsleider Kamerlid Peter Luykx (N-VA) is (foto). Hij leidt de traditierijke familiale onderneming samen met zijn broer Bart, maar had door zijn politieke agenda minder tijd vrij om in zijn bedrijf te investeren. In de hoogdagen telde Bema 300 personeeleden.

De laatste jaren leed het bedrijf echter sterk onder de crisis. In 2009 werd er 225.000 euro verlies geboekt, in 2010 zelfs 774.000 euro. In 2011 leek het iets beter te gaan, met 110.000 euro in het rood, maar dat verdubbelde ongeveer in 2012. Het overgedragen verlies liep na het einde van boekjaar 2012 op tot 1,3 miljoen euro. Er werkten een jaar geleden nog 27 mensen bij Bema.

Beide broers hebben ook nog de vennootschap Bema Vastgoed.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.