Nieuws Limburg Bouwbedrijf Vaessen failliet verklaard

Bouwbedrijf Vaessen failliet verklaard

Bouwbedrijf Vaessen failliet verklaard

De handelsrechtbank van Tongeren heeft dinsdag de Algemene Bouwonderneming Vaessen uit Dilsen-Stokkem failliet verklaard. Hierbij verliezen 60 mensen hun baan. De rechtbank heeft een curator aangesteld, die intussen alle werven heeft stilgelegd.

Bouwbedrijf Vaesen was vooral gespecialiseerd in overheidsopdrachten. Momenteel is de bedrijfsleiding in handen van Leon Vaessen, ere-voorzitter van de Limburgse en Vlaamse Confederatie Bouw, en broer van ondernemer Jos Vaessen. Ook Leons dochter Joëlle maakt deel uit van het management.

Het bedrijf was de voorbije jaren in moeilijkheden geraakt, vooral nadat een deel van de familie zijn eigen weg was gegaan bij de oprichting van een nieuw bouwbedrijf (Concept Building & Services). De laatste achttien maanden werden bovendien belangrijke verliezen genoteerd (325.000 euro in 2010). Een kapitaalinjectie door de familiale aandeelhouders en een verhoging van de kredieten hebben het faillissement niet kunnen afwenden. Het orderboekje was nochtans behoorlijk gevuld. Enkele maanden geleden klonk Leon Vaessen nog optimistisch en strijdvaardig om de slechte cijfers te overwinnen (Lees artikel hier).

Bij bouwbedrijf Vaessen waren zo’n 50 arbeiders en 10 bedienden aan de slag. Zij verliezen hun baan.

Met het faillissement van Algmene Bouwonderneming Vaessen, dat in 1950 door Leon’s vader Hubert Vaessen werd opgericht, verdwijnt een grote naam in de Limburgse ondernemerswereld.

GC/K.Me

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.