Nieuws Limburg Bouwbureau brouwt boek

Bouwbureau brouwt boek

Bouwbureau brouwt boek

De 14 medewerkers van het Limburgse redactiebureau Palindroom hebben de afgelopen weken niet stilgezeten. Als die-hard fans van thuiswerk hebben ze een lijvig boek geschreven over circulair bouwen. Het team van Rik Neven heeft intussen ook een reeks van podcasts gemaakt en de organisatie van de Belgian Building Awards op zich genomen.

Palindroom is een verzameling van schrijvers, die (vooral) content maken over alles wat met bouwen te maken heeft. Het snel toenemende aantal medewerkers wijst op de behoefte aan dit aanbod. Zaakvoerder Rik Neven wijt het succes deels aan de innovatieve projecten die bij Palindroom regelmatig worden opgestart.

“Zo hebben we zopas een boek gepubliceerd over circulair bouwen”, aldus Neven. “Een naslagwerk van 282 pagina’s waarin de belangrijkste principes van dit bouwproces uit de doeken gedaan worden. We stellen er tevens de bedrijven, producten en diensten voor die van pas kunnen komen bij circulaire bouwprojecten.”

Een tweede initiatief is de opstart van een reeks podcasts rond architectuur en bouw. Eén ervan focust op het gloednieuwe gebouw voor de afdelingen Kunst en ICT aan de Hogeschool PXL (ontwerp: A20 Architecten). Ook waard om te vermelden: het Limburgse bureau mocht onlangs op Batibouw de Belgian Building Awards organiseren. Een hoogmis voor de sector, waarin diverse ondernemingen in verschillende categorieën, met eremetaal werden gehuldigd (zie foto: archiefbeeld).

“Ondanks de crisis blijven we dus druk in de weer”, aldus zaakvoerder Rik Neven. “Toch hopen ook wij dat de storm snel gaat liggen en de economische activiteit opnieuw aantrekt.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Hasselt
Hasselt

Salesforce komt Limburgers opleiden

Salesforce, het internationale softwareplatform voor het beheer van klantenrelaties, gaat een structureel partnership aan met Hogeschool PXL. Bedoeling is dat… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.